GESPOTEN PUR VERSUS ISOLATIEMORTEL:

HOE MAAK JIJ DE AFWEGING VOOR JOUW PROJECT?

We houden allemaal vast aan wat vertrouwd is. Zeker in de bouw. Waarom een nieuw product kiezen als een ander zijn nut al zo vaak heeft bewezen? Voor de vloeropbouw is dat niet anders. In Vlaanderen zijn we nu eenmaal PUR-minded. Misschien verkies jij ook elke keer automatisch gespoten PUR boven een isolatiemortel. Wij proberen je op andere gedachten te brengen. Zodat je voor je volgende project op z’n minst de afweging opnieuw maakt.

Geen enkel bouwmateriaal is perfect. Alles heeft voor- en nadelen. Aan jou om elke keer opnieuw die minnen en plussen tegenover elkaar te zetten. Je weet dus uit ervaring wat de pro’s en contra’s zijn van gespoten PUR voor je vloeropbouw. Net zoals je die van isolatiemortel kent.

Onze Ultriso brengt daar verandering in. Want ons product voegt enkele plussen toe op het rapport van isolatiemortel.

GEEN EXTRA VLOEROPBOUWHOOGTE NODIG

Want wat zijn jouw argumenten om isolatiemortel van je lijst van kanshebbers te schrappen? Misschien omdat je denkt dat er dan meer opbouwhoogte nodig is. Want de lambda-waarde van een traditionele uitvulchape en eindchape vallen lager uit dan die van gespoten PUR. Waardoor je meer opbouwhoogte moet voorzien. Wat dan weer extra kosten betekent voor de bouwheer. Een paar centimeter extra opbouwhoogte is al snel gelijk aan duizenden euro’s extra.

Onze Ultriso uitvulchape en Perfect Floor eindchape zijn bij de beste isolerende mortels op de markt. Maar het is vooral hun combinatie die hen uniek maakt. Gecombineerd halen ze dezelfde lambda-waardes als een vloeropbouw met gespoten PUR. En kan je dus EPB-gewijs evenveel op hetzelfde aantal centimeters.

AKOESTISCH VEEL STERKER

Gelijkspel dus. Waar onze Ultriso dan écht het verschil maakt? Op akoestisch vlak. Een factor die steeds belangrijker wordt. Elf centimeter Ultriso levert een vermindering van 20dB op. In combinatie met een akoestische mat, haalt jouw project nu al de akoestische normen van de toekomst.

Met onze vaste vloeropbouw en rekenmodule garanderen wij voor elk project dat de akoestische worden gehaald.

Ten slotte nog enkele plussen die je ook mag toevoegen in het voordeel van onze isolatiemortel:

  • Ultriso is 100% recycleerbaar. En past dus in een duurzame manier van bouwen.
  • Geen giftige gassen bij het plaatsen, dus een gezondere woonomgeving.
  • De druksterkte stijgt zo’n 20% tussen de 28ste en de 90ste dag na de plaatsing.
  • Onze producten behoren tot brandklasse B.

HOE ZIT HET MET JOUW VOLGENDE PROJECT?

Hopelijk heeft onze Ultriso jouw kijk op isolatie veranderd. En maak je voor je volgende project nog eens opnieuw de afweging tussen gespoten PUR en isolatiemortel.

Meer weten over de troeven van Ultriso? Wij vertellen je er graag alles over, zodat jij voor je volgende project de beste keuze maakt!

Scroll naar boven