ALLEEN MAAR
VOORDELEN

Het lijstje voordelen gaat verder dan drie. De combinatie van onze grootste troeven resulteert in meer dan een optelsom van de delen. Ze vermenigvuldigen elkaar. En dat voor zowel bouwprofessional, plaatser als (ver)bouwer…. De 9 voordelen op een rij.

3 X 3 VOORDELEN

Ultriso heeft een lambda-waarde van 0,042 W/mK. Dat maakt van Ultriso een isolerende mortel die even goed isoleert als traditionele isolatiematerialen. Extra isolatie is dan ook overbodig. Met onze nieuwe formule besparen we meer dan 30% CO2.

Ultriso presteert isolerend tot 50% beter dan andere isolatiemortels. Met een druksterkte van 140 kpA of 14.000 kg/m² is hij ook sterker dan andere isolatiemortels. Dat resulteert in een dunnere eindchape: Ultriso kan vanaf vier centimeter geplaatst worden.

Integendeel: de druktsterkte stijgt nog zo’n 20% tussen de 28ste en de 90ste dag na de plaatsing. Dat komt omdat cement blijft hydrateren en dus sterker wordt.

In tegenstelling tot PUR komen er bij de plaatsing geen giftige gassen vrij. Dat betekent dat Ultriso gezonder is om te plaatsen. Dat resulteert ook in een gezondere woonomgeving. Ultriso is bovendien 100% recycleerbaar. Meer nog met onze nieuwe formule besparen we meer dan 30% CO2.

Dat akoestisch comfort aan belang wint in de bouw hoeven we je niet te vertellen. Wat we wél willen vertellen, is dat 11 cm Ultriso een vermindering van 20 dB oplevert! Zonder een akoestische mat haal je een aanvaardbaar akoestisch comfort. En in combinatie met een akoestische mat voldoet je project aan de eisen van een verhoogd akoestisch comfort.

De EPS-mortel is van brandklasse B.

Ultriso wordt afhankelijk van het aantal m3 op 1 dag geplaatst. Na ongeveer 5 dagen kan er vloerverwarming in getackerd worden en de eindchape geplaatst worden.

Ultriso bestaat uit cement, EPS-korrels en onze gepatenteerde hulpstof. Naargelang de toepassing kan je de verhoudingen wijzigen. Op de begane vloer kan je bijvoorbeeld het sterker maken om zo een betonnen dek uit te sparen.

Ultriso is goedkoper dan de traditionele isolatiematerialen. De snellere plaatsing en snellere droogtijd leiden tot een kortere bouwtijd. En een kortere bouwtijd + dezelfde materiaalkosten = win-win voor jou.

DE 3 GROTE WINNAARS

Bouwprofessionals

LEES MEER

Chappers

LEES MEER

(Ver)bouwers

LEES MEER

Meer weten?

Wil je meer weten over de mogelijkheden van Ultriso? En hoe jij ermee aan de slag gaat? Geef een seintje en wij vertellen je er graag alles over.

Scroll naar boven