alleen maar voordelen

Het lijstje voordelen gaat verder dan drie. De combinatie van onze grootste troeven resulteert in meer dan een optelsom van de delen. Ze vermenigvuldigen elkaar. En dat voor zowel bouwprofessional, plaatser als (ver)bouwer…. De 9 voordelen op een rij.

3 X 3 VOORDELEN

Isoleert als één van de beste

Ultriso heeft een lambda-waarde van 0,042 W/mK. Dat maakt van Ultriso een isolerende mortel die even goed isoleert als traditionele isolatiematerialen. Extra isolatie is dan ook overbodig.

Ultriso presteert isolerend tot 50% beter dan andere isolatiemortels. Met een druksterkte van 120 kpA of 12.000 kg/m² is hij ook sterker dan andere isolatiemortels. Dat resulteert in een dunnere eindchape: Ultriso kan vanaf vier centimeter geplaatst worden.

Is sterk

Verzakt niet

Integendeel: de druktsterkte stijgt nog zo’n 20% tussen de 28ste en de 90ste dag na de plaatsing. Dat komt omdat cement blijft hydrateren en dus sterker wordt.

Is op en top gezond en milieuvriendelijk

In tegenstelling tot PUR komen er bij de plaatsing geen giftige gassen vrij. Dat betekent dat Ultriso gezonder is om te plaatsen. Dat resulteert ook in een gezondere woonomgeving. Ultriso is bovendien 100% recycleerbaar.

Verhoogt je akoestisch comfort

Dat akoestisch comfort aan belang wint in de bouw hoeven we je niet te vertellen. Wat we wél willen vertellen, is dat 11 cm Ultriso een vermindering van 20 dB oplevert! Zonder een akoestische mat haal je een aanvaardbaar akoestisch comfort. En in combinatie met een akoestische mat voldoet je project aan de eisen van een verhoogd akoestisch comfort.

Is zeer moeilijk brandbaar

De EPS-mortel is van brandklasse B.

Laat zich makkelijk en sneller plaatsen

Geen pijnlijke schouders meer van die zware slangen: je twee handen volstaan. En voor de eindchape moet je amper op je knieën. Dat betekent dat je ook sneller kan werken. Als chapper begrijp je meteen dat dat leidt tot een stijging in je omzet. Zeker als je weet dat de investeringskosten laag liggen…

Kan je op maat maken

Ultriso bestaat uit cement, EPS-korrels en onze gepatenteerde hulpstof. Naargelang de toepassing kan je de verhoudingen wijzigen. Op tussenvloeren kies je bijvoorbeeld voor gerecycleerde korrels om de prijs te drukken. Op de begane grond maak je ‘m dan weer sterker om zo een betonnen dek uit te sparen.

Is goedkoper

Ultriso is goedkoper dan de traditionele isolatiematerialen. De snellere plaatsing en snellere droogtijd leiden tot een kortere bouwtijd. En een kortere bouwtijd + dezelfde materiaalkosten = win-win voor jou.

De 3 grote winnaars

professional

Bouwprofessionals

  • Tijdwinst
  • Betere resultaten voor evenveel centimeters vloeropbouw
  • Akoestisch sterk
LEES MEERCheck de ideale vloeropbouw voor je volgende project.
chapper

Chappers

  • Arbeidsvriendelijker
  • Gezonder om te plaatsen
  • Je biedt een totaalpakket aan: isolatie én chape
LEES MEERMeer weten over hoe jij aan de slag kan gaan met Ultriso?
verbouwer

(Ver)bouwers

  • Oplossing voor elke toepassing: renovatie én nieuwbouw
  • Verzwakt niet
  • Goedkoper
LEES MEEROp zoek naar een plaatser in jouw buurt?
© ULTRISO 2021