EPS VLOERISOLATIE,
WAT IS DIT?

EPS vloerisolatie van Ultriso is één van de best isolerende mortels op de markt voor vloeren. Het is een soort isolatie dat bestaat uit een vloeibaar mengsel van cement, EPS- parels en additieven.

EPS vloerisolatie kan zowel geplaatst worden bij nieuwbouw- als renovatieprojecten.
Net zoals bij andere isolatiematerialen dient er nog een eindchape te komen waarop gevloerd kan worden.

Wij plaatsen zowel de EPS vloerisolatie als de eindchape.

EPS VLOERISOLATIE VOORDELEN

EPS vloerisolatie heeft een lambda-waarde van 0,042 W/mK. Een druksterkte van 140 kPA. Akoestisch een vermindering van 20 dB bij een dikte van 11 cm. Geen risico op verzakkingen. Dat alles maakt van Ultriso één van de beste isolatiematerialen op de markt.

EPS vloerisolatie van Ultriso presteert isolerend tot 50% beter dan andere isolatiemortels. Met een druksterkte van 140 kpA of 14.000 kg/m² is hij ook sterker dan andere isolatiemortels. Dat resulteert in een dunnere eindchape: Ultriso kan vanaf vier centimeter geplaatst worden.

Welke meerprijs staat tegenover EPS vloerisolatie en al die voordelen? Geen! Extra isoleren is overbodig, dus die post spaar je al uit. Ultriso laat elke nieuwbouw en renovatie sneller vooruit gaan. Die tijdbesparing vertaalt zich ook in een kostenbesparing. Ultriso is goedkoper dan de traditionele isolatiematerialen.

Integendeel: de druktsterkte stijgt nog zo’n 20% tussen de 28ste en de 90ste dag na de plaatsing. Dat komt omdat cement blijft hydrateren en dus sterker wordt.

Dat akoestisch comfort aan belang wint in de bouw hoeven we je niet te vertellen. Wat we wél willen vertellen, is dat 11 cm Ultriso een vermindering van 20 dB oplevert! Zonder een akoestische mat haal je een aanvaardbaar akoestisch comfort. En in combinatie met een akoestische mat voldoet je project aan de eisen van een verhoogd akoestisch comfort.

Dat akoestisch comfort aan belang wint in de bouw hoeven we je niet te vertellen. Wat we wél willen vertellen, is dat 11 cm Ultriso een vermindering van 20 dB oplevert! Zonder een akoestische mat haal je een aanvaardbaar akoestisch comfort. En in combinatie met een akoestische mat voldoet je project aan de eisen van een verhoogd akoestisch comfort.

De EPS-mortel die gebruikt wordt bij de vloerisolatie is van brandklasse B.

Geen pijnlijke schouders meer van die zware slangen: je twee handen volstaan voor het plaatsen van EPS vloerisolatie. En voor de eindchape moet je amper op je knieën. Dat betekent dat je ook sneller kan werken. Als chapper begrijp je meteen dat dat leidt tot een stijging in je omzet. Zeker als je weet dat de investeringskosten laag liggen.

EPS vloerisolatie van Ultriso bestaat uit cement, EPS-korrels en onze gepatenteerde hulpstof. Naargelang de toepassing kan je de verhoudingen wijzigen. Op tussenvloeren kies je bijvoorbeeld voor gerecycleerde korrels om de prijs te drukken. Op de begane grond maak je ‘m dan weer sterker om zo een betonnen dek uit te sparen.

WAT KOST EPS VLOERISOLATIE ?

EPS vloerisolatie van Ultriso is goedkoper dan de traditionele isolatiematerialen. De snellere plaatsing en snellere droogtijd leiden tot een kortere bouwtijd. En een kortere bouwtijd + dezelfde materiaalkosten = win-win voor jou.

EPS VLOERISOLATIE, VOOR WIE?

(Ver)bouwers

LEES MEER

Chappers

LEES MEER

Bouwprofessionals

LEES MEER

OP WELKE SUBSIDIES HEB JE RECHT?

Voor het na-isoleren van de vloer geeft jouw distributienetbeheerder een premie van 35% tot 50%.

De belangrijkste voorwaarden:

  • Na-isolatie (renovatieproject)
  • Het geplaatste isolatiemateriaal heeft een thermische weerstand R die gelijk is aan of groter R-waarde ≥ 2 m² K/W
  • De vloerisolatie moet geplaatst worden door een aannemer

Meer weten?

Wil je meer weten over de mogelijkheden van Ultriso? En hoe jij ermee aan de slag gaat? Geef een seintje en wij vertellen je er graag alles over.

Scroll naar boven