ISOLATIECHAPE ULTRISO IS EEN ALLESKUNNER

Wat vind jij het belangrijkste bij een goede vloeropbouw? Dat hij goed isoleert? Een hoge druksterkte heeft? Of toch maar dat het geheel akoestisch goed scoort? In bouwprojecten draait het meer en meer om de balans. Onze isolatiechape Ultriso is dan ook een alleskunner. Niet de beste van de klas op één enkel gebied, maar een uitgebalanceerde isolatiechape voor bouwprofessionals die de beste totaaloplossing willen.

IN VERGELIJKING MET EEN ANDERE ISOLATIECHAPE…

Andere isolatiemortels hebben ofwel een lage lambda, maar boeten in op druksterkte. Ofwel blinken ze uit op gebied van kpA, maar laat hun thermische isolatie te wensen over.

Met een druksterkte van 160 kpA of 16.000 kg/m² is onze isolatiechape Ultriso één van de sterkste mortels op de markt. Met een lambda-waarde van 0,043 W/mK behoren we tot de toppers op de markt. Het is dat totaalplaatje waarmee we andere mortels kloppen.

IN VERGELIJKING MET VLOERISOLATIE…

Ja, maar gespoten PUR en harde isolatieplaten doen het ook prima qua druksterkte en isolatie, denk je nu. Op het ecologische aspect gaan we even niet in – daar zijn al genoeg meningen over. We blijven even bij de bouwkundige prestaties. Meer bepaald de akoestische isolatie. En op dat gebied biedt gespoten PUR of de meeste van alle andere platen in gelijk welk materiaal geen enkele toegevoegde waarde.

Dat terwijl akoestische prestaties een steeds belangrijkere rol spelen. Gronden en wooneenheden worden kleiner, we wonen dichter bij elkaar – je kent het verhaal wel.

Met onze isolatiechape Ultriso komen we aan die vraag tegemoet. Tien centimeter Ultriso staat gelijk aan een vermindering van 20 dB. In combinatie met een akoestisch matje van vijf millimeter, haalt je volgend project zelfs de hoogste eisen qua normaal akoestisch comfort.

EEN UITGEBALANCEERDE ISOLATIECHAPE

Isolatiewaarde, druksterkte én akoestiek. Die drie factoren maken van onze isolatiechape een perfect uitgebalanceerde keuze voor elk project. Sla de waardes er maar eens op na in de EPB-databank. Nog vragen over onze isolatiechape? Of wil je meer weten over de voordelen voor jouw specifieke project? Wij staan voor je klaar!

Meer weten?

Wil je meer weten over de mogelijkheden van Ultriso? En hoe jij ermee aan de slag gaat? Geef een seintje en wij vertellen je er graag alles over.

Scroll naar boven